Print

Posted in:

Vrapojme me shpejtesin me te madhe per te “luftuar”me Italo

Italo. Nje emer. Trasporti i ri i pasagjereve (NTV). Nje garanci.

Ne 1830 u perurua hekurudha e pare ne bote, linja Liverpul-Mancester ne Angli. Vetem 8 vjete me pas u perurua Napoli-Portici, hekurudha e pare ne token italiane. Italia nuk ekzistonte akoma si shtet por trenat ishin aty qe vraponin ne te gjithe gadishullin. Shume nga keta trena ishin ndertuar per te transportuar trupat qe do te conin drejt rilindjes se italise.

Ne foton, me siper: Italo dhe Roma

Ne stinen e rekordeveve te pakte ishin ata qe na shikonin ne krye: mjafton te mendosh qe ecnim me 126 km/h. shpejtesi e prekur nga nje lokomotive me avull ne 1900, ose 203 km/h. shpejtesi e arritur nga nje elektrotren ne 1939. Prandaj, treni, binaret dhe stacionet, bejne pjese ne menyren e jeteses se italianeve qe nga krijimi i vendit, dhe kan perfaqesuar gjithmone deshiren dhe mundesin e ndryshimit , zhvillimit, modernizimit, dhe kerkimeve per nje realitet te ri dhe pozitiv. Linjat hekurudhore, kryesisht private, kane luajtur nje rol vendimtar per bashkimin kombetar, duke lidhur gjithmone e me shpejt krahinat e ndryshme, duke inkurajuar keshtu takimin mes personave dhe shkembimin e mallrave, kulturave dhe ideve. Pothuajse nje kthim ne origjinen e hekurudhes ne Itali, e krijuar vetem nga kompanite me kapitale private.

NTV do te thote trasporti i ri i pasagjereve ( Nuovo Trasporto Viaggiatori), u perurua ne 28 prill 2012. Garanton 52 udhetime ne dite permes 16 stacionevedhe 13 qyteteve te ndryshme: Salerno, Napoli, Torino, Roma, Firenze, Bologna, Rimini, Venezia, Pesaro, Ancona, Milano, Reggio Emilia, Padova. Ky tren sikur do te bashkoje nje vend qe ka akoma shume rruge per te bere dhe jo shume kohe per te humbur, edhe pse kane, kaluar 150 vjete nga shpallja e pavarsise. Italo eshte nje emer qe deshiron te perfaqesoje historine e italis. Eshte nje rekord me vete. Ne fakt udhetimi me te eshte nje pervoje stimuluese: pervec shpejtesise, shume te pasura me argetim jane dhe ambjentet e brendshme, duke filluar ngaTV ne lidhje te drejtperdrejte me Sky TG24, ne librat e RCS dhe filmat me te mire te Medusa, per te mos permendur pastaj ushqimin me cilesi te larte qe sherbehet, ne vend, nga vajza te bukura dhe te sjellshme. Filmat mund te shihen ne vagonin kinema, ky vagon me pare gjendej vetem ne trenat mbreteror dhe presidencial. Me Italo mund te udhetojne edhe femijet qe ndermarrin nje udhetim shkollor, me qetesin dhe sigurin me te madhe per ta dhe per ata qe i shoqerojne.

Ne foton, me siper: njengaambjentet e Italo dhe faqa e informacionit

Biletat per nje udhetim me nje tren te teknologjis me te fundit gjenden ne faqen www.Italotreno.it , ne qendren e kontaktit Pronto Italo dhe ne aplikacionin Italo treno. Ne mesin e lexuesve te Mondomarziale ka shume atlete jo profesioniste te cileve u duhet te arrijne shpesh dhe shpejte qytete te ndryshme ku zhvillohen gara dhe mesime praktike. Atletet agonist, por jo profesionist , te cilet shpesh kane per te pajtuar pasionin per sportin dhe punen Italo ju ofron promocione te ndryshme, kryesisht ne fundjave, kjo mund te jete nje mundesi interesante. Kjo eshte nje tjeter pike e forte e Italo.

Ne foton, me siper: nje mik i ngushte i njeriut i ulur ne nje qilim te kuq elegant

Pritja qe stafi i trenit i rezervon mikut tone me kater kembe. Si perfundim, udhetimet me Italo jane ato qe cdo udhetar, edhe ai me kerkuesi enderron ti realizoje. Prandaj … bon voyage!

Ewa Krzyzanovska

(Traduzione di Driola Nushi)

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *