Print

Posted in:

Marco Marquis Maestrul Maestriilor

Traducere de LUCIA DALUISO

Nimeni nu poate înțelege ce a trebuit să sufere pentru a obține acest interviu. Marquis este un perfecționist exigent, chiar mai mult decât mine. Fiecare cuvânt a fost cântărit și evaluat. În fiecare virgulă, discutate. Fiecare întrebare a făcut obiectul de controverse. Oricine altcineva ar fi renunțat sau au făcut două întrebări de pe cruce si gata. Dar, aceasta este una dintre cele mai proeminente figuri din actuala wrestling  din peisajul italian, și am vrut să-ți prea știi și să aprecieze.

Va asigur că a meritat! Declarat recent cel mai bun wrestler italian. Jumătate dintre luptătorii erau italieni pe elevi sau studenți ai elevilor săi. Două centuri italiene – un TCW și un UIW, una în Austria și unul în America, în același timp, el primul și singurul castigator european Quadruple Crown. Primul atlet italian cu reședința în Italia, pentru a câștiga un titlu american. Urmatorii cincisprezece alte centuri de învins în douăzeci de ani de carieră în inel și în aproape șase sute de active meci. Și totuși … dacă îl întrebi, el se preface că nu observă, spune că nu ține minte în ce an, sau pentru care categorie. Acest om a fost un instructor auto-apărare pentru poliție și militare. Campion italian Jujitsu Brasilian. Un preparat atletic impresionant, deși nu era un gigant fizic (video scurt în coadă)… Va prezint Marquis!

Povesti-ne un pic de tine, incepand de la principiul: da unde vine pasiunea ta pentru wrestling?

În primul rând, aș doresc să vă mulțumesc pentru timpul pe care s-au decis să ia.

Din copilărie, am iubit întotdeauna acest sport. E tradiția familiei mele că toți bărbații a învăța minim un stil de luptă și stră-bunicul meu a avut pasiunea pentru Catch Wrestling. Toți acești factori m-au determinat să dorească să practice această disciplină.

Esti una dintre cele mai carismatice și cea mai controversată a scenei italiene. Ceea ce sunt acuzați, exact?

 Multi oameni confunda personajul cu persoana.

Dincolo de faptul că, există părți spinoase ale caracterului meu. Mulți mă acuză de a avea idei vechi și extreme; de fapt, eu sunt un Logic si va Prefera o idee rațională pe care se poate argumenta si nu un idee popular .

Trebuie adăugat că sunt sincer” cu amar”.

Sf. Tereza de Lisieux a spus: “Dacă nu sunt iubiți, atât de mult mai rău eu spun tot adevărul: si Nu vii să mă cauți, dacă nu vrei să știi”

În ciuda acestei, rămâne în continuare una cu mai multe titluri și singurul care a fost capabil să trăiască de wrestling în Italia. Care titluri care le-ați câștigat cu sudoare onest și în ce discipline?

Sincer nu-mi amintesc. Peste 20, în diferite federații. Să spun cele două europene și titlurile internaționale, câștigat din Statele Unite. Pentru mai mult de 600 de zile, sunt campion de Wrestling total Combat: cred că este un record în Italia. Am deținut titluri și în alte tehnici de luptă: dintre ei amintesc titlul italian “deschis” de Brazilian Jujitsu.

pictured, top: four belts at the same time for the Marquis
poză de sus: patru centuri în același timp, pentru Marquis

 Chiar și pentru tine a fost prima dată în ring. Cine a fost sau cine erau profesorii tai? Cum te-ai simtit in timpul primelor antrenamente? Te-ai aștepta la ceva mai mult, mai puțin sau diferit?

Când noii veniți se plang, am zâmbet gândesc înapoi la începuturile mele In acei ani Pro Wrestling în Italia, nu a existat și am decis să învețe acest sport în Austria, întro realitate locală mică la 800 km de tren  fiecare dată, si normal, fara un telefon sau prin internet. În sala de sport a trebuit să abordeze bariera lingvistică și neincredere.Am cântărit doar 45 kg, iar pentru aproape un an, am fost folosit în mod exclusiv pentru a încerca se miscari la alți studenți, toate cele de mai sus 100 kg.

La sfârșitul fiecărui antrenament am fost distrus și m- au târât pe tren pentru a merge acasă. N- am renunțat . Dupa cateva luni, a început să -mi explice unele mișcări și în cele din urmă am reușit să debuteze din nou în 23 septembrie 1995. La un an după ce am câștigat titlul. De câțiva ani am întins în Pro Wrestling, si am fostoconfruntăt cu luptători din alte discipline meci stil special (le astăzi ar fie numi întâlnirile MMA). In anul 2001 am fost în Anglia să urmeze o stage de la FWA (ținută de Mark Sloan Masters, Doug Williams, Paul Burchill, Justin Richards și altele); după un spectacol, am fost observat de către Dragon și Red Devil, care ma informat cu privire la nașterea unei ralitatea italiene, și am fost rugat să fac parte din ea

Cand am intors în Italia am început o colaborare cu IWS (300 km) și -în 2003- ICW, care ma angajat imediat ca trainer și luptător. Probabil primul antrenor să fi avut o adevărată educație multi-ani. În ianuarie 2006, am decis să-mi aduc cunoștințele la un alt nivel și a mers la tren în Statele Unite. Maestrul Dory Funk Jr. este un mare Luptătorul Pro (a 3-cea mai lunga domnie din istorie) și cel mai bun profesor din lume, cu studenții, cum ar fi Kurt Angle, Ted Di Biasse, Lita, Matt și Jeff Hardy, Christian, Edge, Test, Christopher Daniels… a fost neliniștitor: am fost deja de lucru timp de zece ani întregi în Europa, dar cand a inceput sa se antreneze la Funkin ‘Conservatorul, am devenit conștient de incompletitudine meu: era ca și cum n-aș fi făcut nimic înainte! Să fie angajat în lupte Conservatorul Funkin lui, a fost ceva cu totul neașteptat! Am avut ocazia de a face, de asemenea, un for All Japan (de asemenea, încercați-out datorită vice-instructor, Maestrul Osamu Nishimura) și să aibă rolurile minime în TNA. Vreau să subliniez că Maestrul Dory Funk jr. Este, de asemenea, o persoană mare: Sunt onorat să fiu său student și de a avea relații bune cu el.

pictured, top: The Marquis with Maestro Dory Funk jr. and Jimmy Hart
poză de sus: Marchizul cu Maestrul Dory Funk jr. și Jimmy Hart

 Ai jucat în alte ligi, ai luptat în străinătate : puteți să ne spui experiența ta?

Combaterea în străinătate este o experiență importantă, ea extinde cunoștințele și deschide mintea. Ar exista un număr infinit de anecdote amuzant…Chiar că trebuie să se adapteze: uneori, am dormit în hoteluri de cinci stele, uneori, am împărțit un sandwich cu cei fără adăpost, stând pe marginea drumului. Excursiile sunt destul de provocator. Odată ce am avut de luptat în patru țări diferite, într -o singură lună și – în practic doar am văzut săli de sport.

Mulți oameni susțin că wrestlers sunt oameni neîndemânatic și huligani ignoranți capabili să conducă numai mâinile. În schimb aveți o mulțime de calificare, dar eu știu că sunt atât de mici încât trebuie să te scot aceste informații usor usor „cu ajutorul unui clește”. Pentru o dată vă puteți pune deoparte marea ta umilință și ar putea participa la marea cultură, trebuie doar să dau seama ce lucruri sunt oamenii care calcă inelul?

 Apreciez ironia: știu că nu sunt umil.Traseu meu studii este destul de complicat. La liceu am participat la un Institut Experimental Agricultura Tehnica: aproximativ jumătate din numărul de ore s-au umplut cu materiale legate de biologie. După absolvire m-am înscris în fizică, apoi m-am specializat în astrofizică. Timp de câțiva ani am barcamenai între Psihologie și Limbi vechi, doar pentru a realiza un vis mai vechi: pentru a studia istoria religiilor. În opinia noastră, un interes în religie este un următorul pas firesc după ce a studiat fizica.Așa cum a spus Werner Heisenberg (Premiul Nobel pentru Fizică și unul dintre fondatorii mecanicii cuantice): “Prima inghiotitură din paharul științelor naturale face ca atei, dar în partea de jos a paharului Dumnezeu ne așteaptă. “Ceva timp mai târziu am obținut un grad suplimentar în Sindonologia. Fiecare atât de des să urmeze niște cursuri cu privire la subiectele cele mai variate, dar eu nu am destul de stabilit ce ar fi urmatoarul meu traseu.Cred că voi studia pentru toata viata mea. Poetul și retorul Decimus Iunius Iuvenalis a spus: “Orandum est ut sta Mens sana in corpore sano” (“Trebuie să ne rugăm, astfel că există o minte sănătoasă într un corp sănătos “) .

În străinătate au obținut faima considerabile, a existat merchandising pe tine, și, de asemenea, știu că s-au făcut din cifrele de acțiune (o păpușă, care reprezintă o persoană sau un caracter cunoscut pentru o acțiune viguroasă, ca un soldat sau un super-erou si cu membrele articulate) de tine.De ce te-ai decis să se întoarcă în Italia și să înceapă cu ceea ce este aici considerată o serie de sport b, c, d…

Ca să fiu sincer există încă marfa mea, deși ușor mai puțin variată. Statele Unite ale Americii au avut oportunitățile semnificative, dar am decis să merg pentru a realiza un vis mai vechi: pentru a ajuta la crearea unei mișcări puternice italiană ProWrestling. Astăzi, sportul nu se bucură de o mare popularitate în țara noastră, dar nivelul a crescut. Desigur, există probleme și – uneori – atitudinea este imatur , dar mă bucur că am făcut-o să crească acest “fiu” meu

 The Marquis in his longest gimmick
poză de sus: Marchizul în cea mai lungă gimmick lui

De unede vine gimmick ta ?

In toata carierea mea am jucat mai multe personaje.Poate că a durat cel mai mult este Marquis, un iubitor de îngâmfat și sadică nobil de avere și de femei frumoase. Amuzant Notă: am moștenit de fapt titluri de noblețe. Fiecare personaj bun este exasperarea unei părți a caracterului său.De-a lungul anilor, cu toate acestea, am început să se simtă din ce în ce acest gimmick îndepărtat de mine: am fost doar a crescut. El a venit pentru a ajuta președintele TCW Jacopo Galvani, care a sugerat sa joace un nou personaj: liderul mistic al „cultului Luminii”. Iartă jocul de cuvinte, dar a fost o… de iluminat .El a fost născut „Heaven Înălțarea Marquis”!

Worship Of Light: Deathmask, the Countess, Marquis and Skorpio
poză de sus: Cult din Lumina: Deathmask, Contesa, Marchizul și Scorpion

 La sfarsit ai devenit maestru. Există un motiv pentru care chiar și cei care vorbesc de rău voi face o mulțime de kilometri și ajunge de departe pentru a afla de la tine arta de wrestling. Ai un mod special de predare? Crezi că ești egal sau diferit de ceilalți maeștri de wrestling?

 In Amritabindu Upanishad (Unul dintre textele sacre ale hinduismului) am citit: “Laptele de vaci de diferite culori este alb.” Eu predau acum din 2003 și mai mult de jumătate din wrestlers țării noastre sunt elevii mei sau studenți ai elevilor mei. Cunoștințe – line master Dory Funk jr. el nu este întreruptă și sunt fericit să fi făcut partea mea. Metoda mea de predare este destul de greu, dar nu există formule magice: Eu predau ce am fost învățat.

Ce se schimbă, în interiorul tău, când îți dai seama că se încredința tinerilor viitorul lor?

Sunt fericit, dar eu sunt practic un instrument de ajutor. Le-am ajuta, la fel ca înainte alții m -au ajutat (… Și eu încă mai ajuta: te opri niciodată de învățare). Unii dintre studenții mei acum predau și pentru a ajuta pe altii sa realizeze visul lor. Este o roată

Ce ar trebui să fie un bun profesor, iar ceea ce nu ar trebui să fie?

Te mulțumesc pentru această întrebare și îmi cer scuze dacă voi vorbi un pic, dar discuția este importantă. Așa cum a spus Isus: “dacă un orb conduce un orb, amândoi vor cădea într-un șanț.”Astăzi un student are dreptul și datoria de a cere ca orice profesor oferă un curriculum, cu studii. Nimeni nu poate fi stăpân, în cazul în care prima nu a fost un student. Bernard de Chartres a spus: “Suntem ca pitici pe umeri de giganți, astfel încât să putem vedea mai multe dintre ele și mai îndepărtate lucruri, cu siguranță nu la înălțimea corpului nostru, ci pentru că suntem ridicați și preluată de statura de giganți.”Aceasta afirmă că fiind lăudată de suporteri este irelevant: ele pot fi părtinitoare.La fel de irelevantă este că a abordat străin celebru; experiența este plină de satisfacții și constructivă (m-am confruntat cu diferite), dar în ceea ce privește curriculum-ul nu contează.Fiecare luptătoarea de lucru pentru bani: chiar Hulk Hogan ar lupta cu un clovn de circ, deși cifra a fost corectă.Acestea fiind spuse, trebuie să evităm o lipsă de onestitate intelectuală mică: a face un stagiu cu un luptator mare, nu face elevii săi. Pro Lupta nu este învățat în câteva ore: asta e educația suplimentară.În această privință, trebuie să se evite, de asemenea, să se numească practicanți de Lucha, Puroresu, Stil Puterni… Dacă nu ați avut niciodată un profesor atașat la aceste stiluri. De exemplu: în Italia, cei care au fost instruiți cu maestrii legate de Japonia, pentru o lungă perioadă de timp? Eu, Manuel Majoli, Queen Maya… Altele? Uita-te la video al unui stil nu te face un maestru, la fel ca și cu orice alt sport. Un pic de maturitate este necesar un luptător.Ultima, dar nu  de importanta, factorul comportamental. În mod ideal, un instructor ar trebui să transmită valori pozitive, dar nu-l transfigureze: fiecare persoană are vicii și viața privată nu trebuie confundat cu această provocare. La locul de muncă trebuie să – totuși- mențină un anumit nivel. Respectul este cuvântul cheie. Am văzut oameni insultat profesorul său, colegi, personalul…Chiar și cineva a ajuns să atace rudele colegilor…Sunt episoade care înăbuși într-adevăr arta noastră. După cum v-ar suna aceste persoane? Stăpânilor? Luptătorii? Sau doar oameni buni?

 Ce ar trebui să fie un elev bun, iar ceea ce nu ar trebui să fie ? Un elev bun trebuie să fie o persoană care ascultă și respectă .

Cui i-ați recomanda să faceți wrestling și cărora le-ați recomanda să cheltuiți pe alte lucruri? ProWrestling este o disciplină care – dincolo de scenele – impacturile semnificative așteptate; prin urmare, vi se cere un certificat medical care să ateste o sănătate bună.Eu, personal, pentru același motiv pentru care nu acceptă elevii minori.În cazul în care o persoană este sănătoasă și vârstă, el trebuie să găsească pur și simplu un bun profesor, și încrederea în el. Ar trebui să fie gata să toarne sudoare, lacrimi și sânge (literalmente). Cine nu se predă, vei primi rezultatele.Thomas Edison a spus Alva, “Genius este de 1% inspirație și 99% transpirație”.Nimeni nu este mai puțin probabil decât mine, așa că mă aștept ca toți elevii mei obține mai multe rezultate decât a mea. Încredere, respect, credință, viață.Aceste balamale. Amintiți-vă ce este scris în Ramayana (hindus epic și text sacru): “Entuziasmul are o mare putere. Nu există nici o forță mai mare entuziasm Nimic nu este imposibil de atins în această lume pentru entuziast.. “.

Cu masca, fara mască, identități false, costume excentrice… cat de mult in greutate au aceste lucruri în farmecul sportului?

 Eu zic: mult. Dar in primul rand Pro Wrestling este sport.

Atunci când unul dintre elevii mei novice îmi vorbește de personaje și costume, eu sunt ca fac câteva sute de genuflexiuni. Să învețe mai întâi elementele de bază înainte de a aborda partea sport. Cand intelege ca Pro Wrestling este sport – numai atunci – puteți sa fac parte artistica. Dar, fii atent să nu se confunde latura artistică cu bufonerie lipsită de sens. Putin de show si smecheri este tolerabilă, dar nu uitați că – inițial – măștile au avut o semnificație religioasă: au fost purtate în turnee de luptă a populațiilor de pre-columbiene, în scopul de a obține o putere de zei și spiritele reprezentate. În cazul în care o persoană dorește să vadă de luptă pură, fără scene?Există, de asemenea, această posibilitate. Pro wrestling este o lume mare…. Da, în opinia mea personală, ar pierde ceva.

Abs sculpted the Marquis
poză de sus: ABS sculptat Marquis

Miscare a care vă oferă cea mai mare satisfacție, ceea ce da mai puțin și ceea ce a făcut cele mai multe probleme?

Ca într-un joc de șah, fiecare miscare are importanta sa. Mi-ar avea un potențial mare se mută de parc (am bucura de depuneri inventează), dar într-adevăr nu este necesar. Eu folosesc mult mai puțin în ring! În trecut, am încercat să ruleze tehnici foarte acrobatice astfel Moonsault sau 450 ° Splash , dar pur și simplu nu -mi lucru: nu a simțit ” meu “. Unii atleti au tendinta de a folosi doar pentru manevre ca, fara a se asigura de a fi capabil să le execute în mod corespunzător. Este o greșeală. Se mută trebuie să fie auzit, ele trebuie să curgă și să fie bine executate…

Trebuie să le încercați, de asemenea, în formarea de o mie de ori (adevart o mie). Nu uitați: Pro Wrestling este ceea ce există intre o miscare si alta.

De ce crezi că acest sport în Italia este în imposibilitatea de „a sparge prin intermediul „?

Headscissors hanging on the rope, an extraordinary move of the Marquis
poză de sus: Headscissors agățat pe coarda, o mutare extraordinară a Marchizului

Fiecare țară are propria cultură și tradiții. Media italiană are alte interese. In trecut au existat vremuri bune, dar de multe ori aceste valuri au fost spulberate pe stâncile din partea intunecata a lupte pro. Fiecare plăti efectiv pentru greșelile lor…. Deși mass-media de multe ori nu sunt corecte în promovarea punctelor tari și a punctelor slabe ale diferitelor discipline sale. Și „de afaceri” .Dar, nu pune toate vina pentru public: cei care propun spectacolele nu ar trebui să devină demoralizată sau leneș. După cum Confucius a spus: “Este mai bine să aprindă o lumânare mică decât să blestemi întunericul”.

Ca de obicei controversa: Wrestling este fals; dar nu, e adevărat, e prea violent… ce -ar răspunde? Cum să-i explici la un copil?

N -ar trebui să -l explice la un copil, deoarece aceasta este o practică foarte natural: ceea ce copilul nu a jucat niciodată luptă?Adulții amintesc că ființele umane sunt în mod natural violente: avem mii de ani de istorie pentru a ne reaminti. Din fericire, există unele realități care încearcă să tampon parțial acest instinct, ca societate și religie. Lupta îndeplinește această funcție: violența capcane într -un regulament scris și într- un non – scris. Orice luptător ar ști ucide pe cineva cu mâinile goale… Dar n- ar face-o!Pro Wrestling este adevarat? Du-te la un luptător și numerati cicatrici sale. Scenele nu lipsesc, dar inelul este fabricat din lemn și fier. Fiecare luptător pro demn de acest nume poate concura cu încredere cu practicanții de alte stiluri.

Wrestling este un sport ciudat: orice atlet ar face acte false pentru a păstra luptă chiar și împotriva sfatul medicilor, fără respectarea timpului de recuperare datorată după un accident sau când ești bolnav. Ce crezi?

Pro Wresting este un amant gelos: el vrea ca toată viața ta… Dar mai da, mai mult te. Recunosc vina mea: am tendința de a exagera. Am încercat să lupte chiar și cu oase rupte. Recomandat pe scară largă. Tinerilor Vă sugerez să găsească un echilibru adecvat între recuperarea și puterea voinței corespunzătoare. Toată lumea va găsi propriul echilibru.

Italia este tara ” exodul de creiere ” și talente irosite . Cum te echilibru între muncă , inelul și lecțiile în sala de sport ? Ti este încă timp pentru a avea o viață privată?

La un moment dat ar putea trăi doar lupte pro, nu azi: trebuie să fac alte locuri de muncă. Cum de a integra toate angajamentele? M-am obișnuit.Locul de muncă de când aveam 14 ani: am studiat dimineața, în după-amiaza am fost de lucru în câmp, am fost noapte de formare. Astăzi pot da spațiul dreptul fiecărui aspect al vieții mele, inclusiv în sfera privată.

Unde gasim show voastri?

Declar că nu fac parte din nici un directori și eu lupt pentru oricine dorește să mă plătească. Acestea fiind spuse, eu sunt campionul de lupte total de luptă și -în unele sens – eu reprezint. Acest lucru realizează efectiv pe întreg teritoriul Italiei, dar, în prezent, de asemenea, are un loc fix, cu una sau două spectacole pe lună:

Elyon Club, via Sesia n° 10, Rozzano (Milano ).

Foarte interesant si la Rapallo (Genova). Apoi, există o foarte bună cooperare cu realitatea ca Wiva, UIW și PWE și alte străine.

The Marquis in the ring
poză de sus: Marchizul în ring

Trei motive bune pentru fanii să vină și să te văd . Pro Wrestling este sportul, arta si divertisment. Total Combat Wrestling iese în evidență oferind un spectacol cu elemente foarte extreme.

Trei oameni care s-ar arunca în jos din turn.

Nici una. Fiecare persoană are propriul loc în această lume.

Trei oameni ai salva de la sfârșitul lumii.

Nu pentru mine să decid.

Trei persoane pe care le -ar dori sa reinvie in viata

Nici unul: fiecare persoană trebuie să -și trăiască viața, iar acest lucru are sens doar în context.

Răspundeți cu doar unul sau două cuvinte la aceste întrebări :

Dragostea? Termenul abuzată.

Banii? Rahat diavolului.

Prietenie? Rare.

Succesul? Distragerii.

Sala de sport? Utile.

Emoție? Ondulații proaspete.

Călătorește? Grele, dar constructive.

Relaxează-te ? Minte.

Timp liber ? Ce ?

Casă? Minte.

Familia? Fundație.

Religia? Umanitatea cu motor.

Bucurie ? Serenity de cunoaștere

Durere ? Iluzie .

Emoții negative? Iluzie.

Valorile vieții? Previziune antică.

Încheiem cu ceva ce vrei să ne spui , o expresie sau un aforism care te simti deosebit

 Vă mulțumesc pentru interviu .

Simțiți-vă liber să mă urmeze în următoarele domenii: https://www.facebook.com/marquiscult

http://ilmarchese.weebly.com/

Salutarii.

O anecdota finală… uite ce poate face acest om! Aceasta este formarea lui de prindere pentru mâini și degete…

Mulțumesc la Daluiso Lucia pentru traducerea

                                                                                                                                                           Erika Corvo

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *